En av grunnene til å være aktive på sosiale medier er jo også å kunne lytte. Lytte på det som blir sagt om deg og din organisasjon/bedrift. Det er viktig av flere grunner. Om man driver med omdømmebygging så er det spesielt viktig å kunne vite hvordan folk ser deg. Dette temaet har dog blitt skrevet om hundre ganger før, så det er ikke dette vi vil blogge om idag.

Vår kampanje og satsning på sosiale medier har nå foregått i to år. I løpet av disse to årene har vi lykkes og vi har feilet. En ting som derimot vi ikke har opplevd noe særlig er å «miste kontrollen» over informasjonsflyten om oss på de sosiale mediene. Men sosiale medier lever av seg selv, brukerne gjør som de vil og vi har ingen mulighet til å styre det som blir lagt ut. For ti dager siden så undertegnede plutselig en rekke tweets om Kongsvinger. Om en youtube-video. Om omdømmebyggings #fail.

Denne videoen ble produsert i 2006 som en del av en ny profileringskampanje i kommunen. Den var ment som en intern greie, den skulle skape samhold blant de ansatte i kommunen, den skulle vise at vi hadde det gøy på jobben. Og av de som var med og jobbet der da har vi hørte utelukkende positive ting om videoen. Det var gøy og det skapte samhold.

Det var denne som dukket opp på YouTube. Som fort ble en twitter-snakkis. Og som i skrivende stund har omlag 7700 visninger. Internt hos oss ble det mye latter og moro. Det var få som hadde tenkt på denne videoen de siste årene. Nå var den altså ute for hele verden og se. Det gikk veldig kort tid før kommunikasjonssjef Lars Gillund ble ringt opp av Kommunal Rapport. Et intervju med Øivind Roos som var med å lagde videoen kom opp på både NRK Hedmark & Oppland og Nationen dagen etterpå. Kjendiser som Thomas Seltzer tvitret om den.

En video som egentlig aldri var ment for å legges ut er altså en av de mest sette videoene om Kongsvinger ute på nettet. Den har hatt en viral sukssess. Selv valgte vi også å pushe den ut, vi publiserte den på våre egne fora og medier. Vi tok også kontakt med vedkommende som hadde lagt den ut, slik at vi kunne få inn korrekt informasjon om når den ble lagd. Dette var ikke noe problem.

Vi har kanksje ett av de heldigere eksemplene for at vi ikke kan styre sosiale medier. Vi har ingen kontroll. Alikevel hjalp det at vi lyttet hva som ble sagt om oss på sosiale medier. Vi fikk svart folk som trodde at dette var noe nytt og noe vi hadde jobbet ordentlig med. Vi fikk tatt kontakt med vedkommende og fikk til et «samarbeid». Vi fikk mye moro og vi har faktisk fått enda mer snakk om Kongsvinger. Riktignok har mange av kommentarene vært om #fail og om at de ALDRI skal til Kongsvinger, men mange har også sett det morsomme i det.

Så husk å lytte, så du kan ta stilling til hvordan du skal behandle et lignende tilfelle!

En kommentar til “Intern-videoen som ville ut i verden”

  1. Asle Rånå sier:

    Kul den da! 🙂

Legg igjen en kommentar